Foto: LETA

Pašvaldību vēlēšanās Ropažu novadā uzvarējusi tajā iekļautā Stopiņu novada vadītājas Vitas Paulānes pārstāvētā partija "Latvijas attīstībai" (LA), kas saņēmusi 31,72% vēlētāju atbalstu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija.

Ropažu novada domē ievēlēti kopumā astoņi politisko spēku saraksti, turklāt četras partijas vēlēšanās ieguvušas ļoti līdzīgu rezultātu. Vēlēšanu rezultātā Ropažu novada pašvaldība būs viena no sadrumstalotākajām Latvijā.

No LA uz Ropaža novada domi kandidē arī Ainārs Vaičulens, Guntis Kampe, Iveta Vīksne un Daiga Brigmane.

Otro vietu ieņem Latvijas Zemnieku savienība (LZS), saņemot 10,47% atbalstu. No LZS kandidē arī bijušais Garkalnes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš, Edgars Treibergs un Gundars Jankovs.

Četri saraksti vēlēšanās uzrādījuši ļoti līdzīgus rezultātus, partijas vienu no otras šķirot vien dažas procenta desmitdaļas.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ieguvusi 8,69% balsu. No NA kandidē Haralds Burkovskis un Laila Šēnberga.

"Saskaņa" ieguvusi ceturto vietu ar 8,57% balsotāju atbalstu. No "Saskaņas" uz vietām Ropažu domē pretendē Viktors Jakovļevs un Alvis Zīriņš.

Jaunā konservatīvā partija saņēmusi 8,28% balsu. No tās kā saraksta līderi kandidē Renāte Gremze, Raitis Bukovskis un Guntis Zālītis.

"Jaunā Vienotība" ieguvusi sesto vietu ar 8,09% balsu. No šīs partijas domē ievēlēti Guntars Kniksts un Hosams Abu Meri.

Partijas "Kustība "Par!"" saņēmusi 7,08% balsu un tās saraksta līderi ir Signe Grūbe, Mārtiņš Bērziņš un Sindija Meluškāne.

Latvijas Reģionu apvienība ieguvusi 6,78% lielu atbalstu. LRA saraksta līderi ir Kārlis Knēziņš un Laila Uzule

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru, kas nepieciešams, lai iekļūtu domē.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina CVK jaunākie apkopotie dati. Tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!