Ogres novada sporta centrā ierīkoto 679. vēlēšanu iecirkni iedzīvotāji sestdien nereti sajaukuši ar turpat esošo vakcinācijas centru, pastāstīja iecirkņa vadītāja Aija Paškoviča.

Vaicāta, vai šodien iecirknī nav notikuši kādi starpgadījumi, viņa atbildēja noraidoši, vienlaikus piebilstot, ka nereti iedzīvotāji vēlēšanu iecirkni jauc ar vakcinācijas centru.

Paškoviča stāstīja, ka vietā, kur atrodas vēlēšanu iecirknis, ir ierīkots arī vakcinācijas centrs un ik pa laikam iecirknī ierodas kāds, kurš grib vakcinēties pret Covid-19, ne balsot. Tā, piemēram, iepriekšējā balsošanā bijis gadījums, kur kāds vīrietis izstāvējis rindu, tomēr sarakstā viņš nebija. Pēc sarunas ar šo vīrieti noskaidrojās, ka viņš ieradies saņemt poti, ne balsot.

Kā ziņots, sestdien Latvijā notiek pašvaldību vēlēšanas, kurās var balsot no pulksten 7 līdz 20. Šajās vēlēšanās jāievēlē 664 deputāti kopumā 40 pašvaldībās - sešās valstspilsētās un 34 no jauna izveidotajos novados, kuri sāks darbu 1. jūlijā līdz ar administratīvi teritoriālās reformas stāšanos spēkā.

Pašvaldību vēlēšanas sestdien nenotiek Rīgā, kur dome tika ievēlēta ārkārtas vēlēšanās pērn, kā arī Rēzeknes novadā un Varakļānu novadā, kur vēlēšanas tika apturētas pēc Satversmes tiesas sprieduma. Vēlēšanas Varakļānu novadā un Rēzeknes novadā notiks 11. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!