Mežs – mūsu
nacionālais resurss
Mežs – mūsu
nacionālais resurss
PATA grupa ir viens no vadošajiem pilna cikla meža apsaimniekošanas uzņēmumiem Latvijā. Meža īpašniekiem PATA grupa izstrādā meža apsaimniekošanas plānus, veic kokmateriālu ieguvi un realizāciju, kā arī nodrošina meža atjaunošanas darbus. PATA grupa ir arī viens no lielākajiem privātajiem mežu īpašniekiem Latvijā.

Pieredzējusi un profesionāla komanda

PATA grupas mežsaimniecības komandā strādā vairāk nekā 100 darbinieki visā Latvijā, kas šobrīd apsaimnieko vairāk nekā 1300 īpašumus ar kopējo platību 111 000 hektāru. PATA grupai ir arī lielākais meža tehnikas parks Latvijā.
Ar rūpēm un atbildību pret vidi, kurā strādājam.
ANDRIS KRASTIŅŠ
PATA Strenči vadītājs

Jau 20 gadus PATA aicina meža īpašniekus – nepārdod!

Jau vairāk nekā 20 gadus PATA grupa aicina meža īpašniekus nepārdot savu mežu un zemi, jo tas ir ne vien nacionālais resurss, bet arī ikvienas ģimenes vērtība, kas paliek paaudzēs. Jau šobrīd vairāk nekā 25% no privātajiem mežiem nepieder Latvijas pilsoņiem. Pēc platības to var salīdzināt ar Zemgali. Turklāt arvien vairāk parādās "vienas dienas uzņēmumi" (uzpircēji, pārpircēji), kuru mērķis ir lēti nopirkt un dārgi pārdot tālāk.
Noskaties!
PATA grupas speciālisti aicina meža īpašniekus, pirms veikt kādu ar mežsaimniecību saistītu darbību, vienmēr pārbaudīt cenu pie dažādiem piegādātājiem, lai iegūtu maksimālo vērtību un ekonomiski pamatotu risinājumu kokmateriālu ieguvei un realizācijai.
Instruments meža īpašuma pārvaldībai – mana.pata.lv
Lai meža īpašniekiem atvieglotu darbu, pārvaldot savu meža īpašumu, PATA grupa ir izveidojusi portālu mana.pata.lv. Jaunajā portālā meža īpašnieki tiešsaistē var sekot līdzi cirsmu un kokmateriālu tirgus tendencēm.

Lai saņemtu indikatīvu vērtējumu, kas balstīts uz aktuālajām tirgus cenām, meža īpašniekam mana.pata.lv ir jāpievieno meža inventarizācijas dati (DBF faila formātā). Savukārt tiem meža īpašniekiem, kas jau veikuši mežizstrādi un vēlas pārdot apaļkokus, jāievada aktuālais apaļkoku sortiments, lai saņemtu piedāvājumu. Piedāvājumu var atkārtoti aktualizēt, tādējādi sekojot tirgus attīstībai un cenu izmaiņām.
"Mēs redzam, ka joprojām ir daudz mežu īpašnieku, kas pārdod cirsmas pirmajam interesentam, kurš iedod cirsmas vērtības piedāvājumu. Ļoti bieži tie ir uzpircēji, kas cirsmas vēlāk pārdod, saņemot par tām augstāku cenas piedāvājumu. Tāpēc aicinām meža īpašniekus izmantot mana.pata.lv, jo tur var saņemt sākotnējo, indikatīvo vērtējumu, kas ļauj saprast gan tā mirkļa tirgus tendences, gan arī potenciālos ieņēmumus, balstoties uz aktuālajiem inventarizācijas datiem," skaidro PATA Meža apsaimniekošanas nodaļas vadītāja Aiva Lapiņa.
Seko līdzi sava meža vērtībai!
Aiva Lapiņa
PATA Meža apsaimniekošanas nodaļas vadītāja

Mežsaimniecībai Latvijā – augsts potenciāls, kas mērķtiecīgi jāizmanto

Latvija atrodas ģeogrāfiski ļoti labā vietā – skujkoku un bērzu izplatības areālam pa vidu. Tas sniedz iespēju kvalitatīvi un efektīvi izaudzēt šo sugu kokus. Zemes potenciāls Latvijā ir aptuveni 400–500 m3 uz hektāru. Šādu apjomu var potenciāli izaudzēt, jo vēsturiski meža platības palielinājās, aizaugot lauksaimniecības zemei, kas ir ļoti augstvērtīga.
Noskaties!
PATA speciālisti aicina meža īpašniekus atjaunot mežu, mērķtiecīgi stādot, lai izmantotu visu zemes potenciālu.

Modeļi sadarbībai ar PATA

PATA grupa mežu īpašniekiem piedāvā trīs sadarbības modeļus atbilstoši katra klienta individuālajām vajadzībām:
īstermiņa sadarbība – kokmateriālu ieguve un realizācija;
vidēja termiņa sadarbība – kokmateriālu ieguve, realizācija un meža atjaunošana;
ilgtermiņa sadarbība – meža īpašuma pārvaldība.
Noskaties!

Ko mēs piedāvājam?

Mēs ticam, ka meža īpašums ir vērtība, kas prasa rūpes un profesionāli saimniecisku pieeju ikvienā darbībā. Meža īpašniekiem esam sagatavojuši sadarbības piedāvājumus meža īpašuma pārvaldībai atbilstoši katra klienta individuālajām vajadzībām.
PATA grupa ir lielākais pilna cikla meža apsaimniekošanas, kokrūpniecības, koksnes
loģistikas un kokmateriālu tirdzniecības uzņēmums Latvijā. Uzņēmums ir arī viens no
lielākajiem privātajiem mežu īpašniekiem. Grupas uzņēmumos visā Latvijā strādā vairāk nekā 700 darbinieku.

Pievienojies PATA ekosistēmai!