Foto: Publicitātes attēls

Šodienas epizodē runāsim par tēmu, kas kļuvusi vai pavisam drīz kļūs aktuāla lielākajai daļai pasaules uzņēmumu - pārkvalifikācija, jaunu prasmju apgūšana, darbinieku trūkums prasmju neesamības dēļ.

Kā uzņēmums var palīdzēt sev un darbiniekiem būvēt karjeras ceļus, kā labāk savienot prasmes ar amatiem, kas būs nepieciešami nākotnē un cik ļoti iespējams paredzēt nākotnes amatus uzņēmumā? Ir skaidrs un pētījumi to parāda, ka līdz 2025. gadam lielākā daļa aptuveni 87% organizāciju saskarsies ar darbinieku prasmju nepietiekamību un tas rezultēsies ar darbinieku trūkumu. Tā ir realitāte, kas nāk kopā ar digitālo transformāciju.

Kas organizācijām ar steigu būtu jādara, lai pie šāda scenārija nenonāktu? Kādi konkrēti soļi? Digitalizēt un automatizēt procesus, mācīt? Jo pieredze rāda, ka darbavietas savus darbiniekus sāk meklēt vēl pirms ir sapratuši iekšējos resursus vai vispār nav novērtējuši kādas prasmes ir un būs nepieciešamas.

Šodien podkāstā viesojas Ričards Križanovskis, kurš ir uzņēmuma Upmatched līdzdibinātājs un vadītājs, tāpēc arī Forbes 30 zem 30 nominants, kā arī ir entuziastiski darbijas personāla vadības un personīgās izaugsmes risinājumu jomā.
18.03.2022. epizode.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!