Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām. Recepti iesaka Jūrmalas restorāna "MaMa" šefpavāre Terēze Kondrate.
1470Minūtes
21Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
400 gcūkgaļa1 lābolu sula4 smaržīgie pipari1 lauru lapa1 rozmarīna zariņš1 timiāna zariņš2 krustnagliņas50 gmedus pēc garšassāls300 gpastinaki100 mlPiens1 TKsviests150 gbaravikas1 sīpols2 ķiploka daiviņas100 mlsaldais krējums pēc garšassāls, pipari muskatrieksts1 kgpīlādžogas200 mlūdens500 gievārījuma cukurs

Sagatavošana

1

Gatavo marinādi gaļai – uzvāra ābolu sulu, pievieno garšvielas un vāra 1 minūti, tad katliņu noņem no uguns un sulu atdzesē.

2

Cūkgaļu liek traukā ar augstām malām, pāri lej marinādi un liek uz 1 diennakti ledusskapī.

3

Kad noteiktais laiks pagājis, gaļu izņem no marinādes, nosusina un strauji apcep uz karstas pannas no visām pusēm.

4

Gaļu liek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 185°C - kamēr gatava.

5

Sagatavo pastinaka biezeni – pastinakus nomizo, sagriež sīkos gabalos un liek vārīties pienā uz nelielas uguns. Liek katlam vāku un vāra līdz tie mīksti. Tad izberž caur sietu un pievieno sviestu.

6

Gatavo sēņu mērci – sīpolus un ķiplokus apcep, tad pievieno sēnes un cep vēl 5 minūtes, pievieno saldo krējumu, garšvielas un nedaudz vēl pavāra.

7

Pagatavo pīlādžu čatniju – noskalotas pīlādžu ogas vāra nelielā ūdens daudzumā uz lēnas uguns, tad pievieno cukuru, vēl mazliet pavāra un atdzesē.

8

Pasniedz ar zaļumiem un blanšētiem dārzeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!