Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un rudenīga maltīte – no āboliem, kartupeļiem un pastinakiem pagatavots biezenis, kas pasniegts kopā ar piparotām cūkgaļas desiņām, kas ceptas cepeškrāsnī, un apceptām ābolu ripiņām. Biezenim un desiņām odziņu piešķirs dzērveņu ievārījums, kas maltītei pievienots klasiskās tomātu mērces vietā.

40Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 gab.cūkgaļas desiņas400 gkartupeļi400 gpastinaki2 gab.āboli100 mlpiens50 gsviests sāls melnie pipari0.25 TKmalts muskatrieksts3 ĒKsakapāti svaigi pētersīļi4 ĒKdzērveņu ievārījums vai čatnijs PASNIEGŠANAI:1 gab.ābols4 gab.pētersīļu zariņi

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

2

Ņem cepamo pannu un izklāj to ar cepamo papīru. Desiņas izkārto uz cepamās pannas. Cep 30 minūtes, līdz apcepušās brūnas.

3

Kamēr desiņas cepas, nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus, pastinakus un ābolus ber katliņā ar sālsūdeni. Pārsedz ar vāku, ļauj ūdenim sākt burbuļot un pēc tam vāra 15 minūtes.

4

Pēc tam sastāvdaļas nokāš un atstāj katliņā uz minūti, lai no dārzeņiem un āboliem iztvaikotu mitrums.

5

Kad tas izdarīts, pievieno pienu un sviestu. Visu samīca ar kartupeļu stampiņu, līdz iegūts biezenis. Klāt iemaisa muskatriekstu un pētersīļus, kā arī sāli un svaigi maltus piparus.

6

Uz šķīvja pasniedz, liekot biezeni blakus desiņām, bet pa virsu dzērveņu ievārījumu vai čatniju.

7

Pievieno arī uz pannas apceptas ābolu šķēlītes, kas aptuveni minūti apbrūninātas. Garnē ar pētersīļa zariņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!