Foto: Shutterstock
Burvīgās biezpienmaizītes, tik mīlīgi apaļas, mājīgas un gardas, vēl siltas un tikko ceptas. Tās var cept gan ar rozīnēm, gan bez rozīnēm. Biezpiena masai var pievienot vaniļu vai rīvētu apelsīna miziņu.
120Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:1 glāzepiens100 gsviests500 gmilti2 ĒKcukurs šķipsnasāls1 paciņa sausais raugs PILDĪJUMAM:500 gbiezpiens2 ĒKskābs krējums4 olu dzeltenumi (papildu ola maziītes apsmērēšanai)1 TKvaniļas ekstrakts4 ĒKcukurs1 ĒKmilti2 ĒKrozīnes

Sagatavošana

1

Sasilda pienu ar sviestu, līdz tas izkūst. Tad ļauj pienam nedaudz atdzist, līdz tas ir nedaudz siltāks par pirkstu. Bļodā sajauc miltus ar sāli, cukuru un sauso raugu. Ielej silto pienu, izmaisa mīklu.

2

Mīklu apsedz ar dvielīti un atstāj siltā vietā rūgt, apmēram vienu stundu.

3

Tikmēr samaisa biezpiena pildījumu. Biezpienam pievieno krējumu, olu dzeltenumus, vaniļas ekstraktu un sablendē vienmērīgā masā. Iemaisa cukuru un miltus, un rozīnes, kuriem garšo. Tās vispirms nomazgā un atstāj siltā ūdenī mērcēties apmēram 15 minūtes.

4

Gatavo mīklu dala 16 daļās, saveļ bumbiņas un kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

5

Pannu apsedz ar pārtikas plēvi un atstāj bumbiņas rūgt apmēram 30 minūtes. Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC.

6

Kad bumbiņas uzpūtušās, ar glāzes apakšu katrai centrā iespiež iedobi. Ar sakultu olas dzeltenumu apsmērē maizītes maliņas. Iedobē pilda sagatavoto biezpiena masu.

7

Maizītes liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 20-30 minūtēm, līdz zeltainas un gatavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!