Foto: Shutterstock
Ierasto sāļo zemesriekstu vietā noteikti jāpamēģina šī interesantā recepte - grauzdēti Indijas rieksti ar sāli, laimu un sarkanajiem pipariem asumiņam. Lieliski garšos kopā ar alu vai kādu citu aukstu dzērienu.
25Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2.5 TKrupjā sāls1 TKsarīvēta laima miziņa2 ĒKbrūnais cukurs TKsasmalcināti žāvēti sarkanie pipari1 lielas olas baltums700 gIndijas rieksti

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.

2

Vidēja izmēra bļodiņā liek sāli un sarīvēto laima miziņu, sastāvdaļas saberž kopā ar koka karotes aizmuguri.

3

Pēc tam pievieno brūno cukuru, sasmalcinātus žāvētos sarkanos piparus un olas baltumu. Visas sastāvdaļas maisa, līdz tiek iegūta putojoša konsistence. Kad tas izdarīts, bļodā saber Indijas riekstus un kārtīgi tos apviļā, lai rieksti kārtīgi noklātos ar garšvielām un olas baltuma putām.

4

Riekstus izklāj uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep aptuveni 20 minūtes, līdz rieksti kļuvuši zeltaini. Pirms ēšanas ļauj riekstiem pilnībā atdzist.

5

Bauda kopā ar aukstiem dzērieniem, piemēram, alu, un uzkodu mērcēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!