Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgaprikozes3 gab.apelsīni1 gab.čili pipars1 gab.laims3 ĒKbrūnais cukurs3 gab.ķiploks, daiviņas1 gab.citronzāle ingvera sakne, 5 mm1 šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Noskalo aprikozes un attīri tās no kauliņiem. Notīri ķiploka daiviņas, sagriez čili. Izspied apelsīnu sulu.

2

Liec visu katlā, pievieno sulu, kas izspiesta no apelsīniem. Pieliec arī citas sastāvdaļas (pataupi vienīgi laimu).

3

Liec uz lēnas uguns un vāri vismaz 20 minūtes. Pēc garšas pievieno laima sulu. Mērci sablenderē vai izspied caur sietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!