Foto: Privātais arhīvs
Pirms kāda laika, gatavojot dienišķo maltīti, aizdomājos par papriku. Pildītu. Ar gaļu - kurš tad to nezina? Ar rīsiem arī ir pildīta. Bet gribējās ko svaigu un vieglāku par šīm abām kombinācijām. Un tā aizdomājos par papriku, kas pildīta ar dārzeņiem un sieru. Tādu, ko varētu celt galdā ar grilētu vistas fileju... Vai kādu citu gaļu.

Tad nu viendien, pēc laiska rīta ar kafiju, žurnālu un friziera apmeklējumu, ķēros pie gatavošanas. Patiesībā, viss vienkārši, ar dārzeņiem var variēt pēc sirds patikas un galarezultātā iegūt vieglu, bet sātīgu maltīti.

Ar daudzumiem - individuāli. Cik daudz ēdāju, cik izsalkuši utt. Jāatceras, ka paprikas jāņem tādas palielākas un pildījumam nevajag aizrauties ar daudzumiem. Viss pārējais - brīvs fantāziju lidojums.

60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

paprika burkāni kabači tomāti sīpoli ķiploki puravi Mocarella siers (vienalga, kāds) sviests sāls garšaugi

Sagatavošana

1

Nomizo un plānās šķēlītēs sagriež burkānus, sīpolus, ķiplokus un puravus. Liek nelielā sviesta daudzumā cepties.

2

Kabaci sagriež kubiņos un pievieno pannas saturam. Cep kādas 5-7 minūtes, tad pievieno uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus. Pārkaisa ar sāli, garšvielām un apcep kādas 5-10 minūtes.

3

Kamēr cepas dārzeņi, paprikas pārgriež uz pusēm un iztīra. Nedaudz iekaisa sāli. Mocarellu sagriež gabaliņos. Pēc tam sagriezto sieru liek paprikās un pa virsu kārto saceptos dārzeņus. Tad uzliek atkal sieru un, visbeidzot, skaistākam skatam pārkaisa ar rīvētu sieru.

Viss. Kad gatavs, ņem laukā un servē galdā.

Lūk, tieši tik vienkārši tas ir. Maigo mocarellu var aizstāt ar kādu pikantāku cieto sieru. Arī dārzeņus var izvēlēties pēc savas sirds patikas, kā jau iepriekš minēju - brīvs fantāziju lidojums. Bet garda maltīte garantēta.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!