Produktu daudzums paredzēts trijām 250 ml burciņām.
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Ābolus (labi der antonovka, kas nav īsti gatavi) sagriež palielās daivās, nemizo un serdes neizņem. Ābolus, citronu sulu, 2,5 glāzes piparmētru lapu un 1 l ūdens liek vārīties. Vāra ~10 min vai līdz āboli izšķīduši. Ar koka karoti saspaida palikušos ābolu gabaliņus.
Izkāš caur marli, bet nespaida, lai sula nekļūst duļķaina. Atstāj notecēties uz nakti.
Ieliek divus šķīvīšus saldējamā kamerā. Izmēra notecējušo sulu. Uz katru sulas glāzi pievieno 250 g cukura. Uz lēnas uguns izmaisa līdz cukurs pilnīgi izšķīdis. Uzvāra, tad liesmu samazina un sautē 20 minūtes.
Tad sāk pārbaudīt gatavību. Uz viena no sasaldētajiem šķīvjiem uzliek ¼ TK džema; tas ir gatavs, ja veidojas plēvīte un džems krunkojas, ja to iespiež ar pirkstu.
Sablendē un caur marli vai sietiņu izspiež sulu no atlikušajām piprmētrām, pievieno želejai, piepilina 2-3 pilienus krāsu (var nopirkt garšvielu veikalā “Avokado”). Labi izmaisa. Noņem no uguns un ļauj nostāvēties 5 minūtes.
Pilda sterilās burciņās, aizvāko un atstāj atdzist.
Iesūtīja: Vina