Dārzeņu zupai nebūt nav jābūt garlaicīgai! Šī recepte pilnīgi noteikti tāda nav - zupas garšas noslēpums ir nedaudz neparasta garšas kombinācija, ko veido sildošais čili asumiņš un viegls citrona skābums. Sātīgumam - rīsi.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 liels sīpols2 ĒKolīveļļa3 ķiploka daiviņas2 vidēji lieli burkāni2 selerijas kāti2 TKkaltēts timiāns0.5 TKčili pulveris3 puravi2.5 ldārzeņu buljons450 gtomāti savā sulā3 ĒKrīsi2 ĒKcitrona sula pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Lielā katlā uzkarsē olīveļļu.

2

Uz vidēji karstas liesmas apcep un pasautē smalki sagrieztu sīpolu, pēc piecām minūtēm pievieno smalcinātu ķiploku un karsē vēl 1 minūti.

3

Apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem pievieno smalki sagrieztus burkānus un selerijas, pieber timiānu, čili un gredzenos sagrieztu puravu. Turpinot maisīt, karsē 3-4 minūtes.

4

Katlā lej buljonu, tomātus ar visu sulu un noskalotus rīsus.

5

Visu uzvāra, kad virums sāk burbuļot, samazina liesmu. Vāra aptuveni pusstundu.

6

Pievieno citrona sulu, sāli un piparus un pasniedz tūlīt pēc pagatavošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!