Foto: DELFI
Kad ģimene pieprasa soļanku, bet nav laika vārīt buljonu un "ķēpāties", sagatavojot nieres, vāru vienkāršotu soļankas variantu. Lielais katls ar gardu, dūšu piesienošu zupu ir gatavs jau nepilnas stundas laikā, turklāt nākamajā dienā soļanka garšo vēl labāk.
40Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
gab.kāposts, neliels2 gab.burkāni, vidēji2 gab.sīpoli, lieli5 gab.kiploki, daiviņas1 ltomātu sula300 gcīsiņi, kūpināti4 gab.kartupeļi, vidēji15 gab.melnās olīvas pēc garšassāls1 ĒKcukurs saujapētersīļi2 gab.lauru lapas5 gab.smaržīgie pipari eļļa, cepšanai citroni, pasniegšanai1 glāzegurķu sālījums1.3 lūdens

Sagatavošana

1

Kāpostu pārgriež uz pusēm, izņem kacenu, sagriež plānās strēmelītēs (to var darīt ar virtuves kombainu).

2

Lielajā zupas vārāmajā katlā uzkarsē eļļu.

3

Burkānus nomazgā, notīra, sarīvē uz rupjās rīves vai ar virtuves kombainu. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves.

4

Katlā liek cepties kāpostus, ik pa laikam apmaisa, pēc 2–3 minūtēm pievieno burkānus, lauru lapas, smaržīgos piparus, cukuru, sāli, pusi ķiploku.

5

Sīpolus nomizo, sagriež plānās pusripiņās. Cīsiņus sagriež ripiņās. Elektriskajā tējkannā uzvāra ūdeni.

6

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus un cīsiņus, ik pa laikam apmaisot. Cep 3–4 minūtes, līdz cīsiņi ir skaisti apbrūnējuši. Tad pannas saturu pievieno katla saturam. Visu pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāku un sutina aptuveni 10 minūtes.

7

Kartupeļus sagriež salmiņos, pievieno zupai un vāra vēl aptuveni 5 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti. Tad pievieno zupai tomātu sulu, olīvas, gurķu sālījumu (ja nav, var izlīdzēties ar 1 citrona sulu) un vāra, līdz zupa uzmet burbuli.

8

Nogriež liesmu, pievieno zupai atlikušos rīvētos ķiplokus un iemaisa tos.

Pasniedz ar kapātiem zaļumiem, plānām citrona šķēlītēm un krējumu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!