Foto: Privātais arhīvs
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

800 gkonservēti tomāti400 gkonservētas baltās pupiņas3 ĒKtomātu pasta4 ķiploka daiviņas1 ĒKeļļa500 mldārzeņu buljons2 ĒKVidusjūras garšvielu maisījums pēc garšassāls pēc garšascukurs pēc garšasčili vai Kajēnas pipari grauzdiņi

Sagatavošana

1

Katlā, kurā gatavos zupu, lej eļļu, sakarsē un apcep smalcinātus ķiplokus, sausās Vidusjūras garšvielas un čili vai Kajēnas piparus.

2

Kad virtuve sāk smaržot, garšvielu un garšaugu mikslim pievieno tomātu pastu, samaisa un nedaudz pakarsē. Pēc tam katlā liek tomātus ar visu sulu (es parasti izmantoju smalcinātos, bet, ja tādu nav pa rokai, var likt veselos tomātus, tos gan pirms tam jāsagriež sīkākos gabaliņos).

3

Pielej dārzeņu buljonu un visu vāra. Pēc garšas pievieno sāli un nedaudz cukuru (lai līdzsvarotu skābumu un sāļumu).

4

Kad sāk burbuļot, virumam pievieno noskalotas konservētās pupiņas un lēnām izkarsē.

5

Zupu pasniedz ar maizes grauzdiņiem. Protams, paralēli zupas vārīšanai var sagrauzdēt maizi paši, bet es mēdzu paķert gatavos maizes grauzdiņus ar interesantām garšām lielveikalos - ja tiem ir akcijas cena. Šajā reizē bija pavisam interesantas formas grauzdiņi – mini sausbaranciņas. Bērniem patika!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!