Franču virtuvē iecienīto gardo ābolu virtuļu recepte, kas aizņems tikai nepilnu pusstundiņu.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 mlpiens10 graugs250 gkviešu milti5 gsāls2 gab.olas150 ggaišais alus50 gkausēts sviests4 gab.olu baltumi4 gab.āboli1 ĒKcitrona sula eļļa fritēšanai pūdercukurs vaniļas saldējums, pasniegšanai

Sagatavošana

1

Uzsilda pienu, iemaisa tajā raugu.

2

Miltus izsijā un sajauc ar sāli. Tad pievieno tiem olas, pienu ar raugu un samaisa viendabīgā masā. Pa nelielām porcijam pievieno un iemaisa alu. Tad pievieno kausēto sviestu, samaisa un liek mīklu raudzēties ( 30min-1h).

3

Ābolus nomizo, ja ir seržu izņēmējs, izņem ar to serdes un sagriež ābolus aptuveni centimetru biezās ripās tā, lai izveidotos aplīši ar cauru vidiņu. Ja nav seržu izņēmēja, ābolus vienkārši sagriež ripās.

4

Ābolus pārslaka ar citrona sulu, lai tie nesāktu melnēt.

5

Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā uzraudzētajā mīklā.

6

Katliņā sakarsē eļļu. Katru ābola ripu iegremdē mīklā, tad uzmanīgi izceļ no tās, liek verdošajā eļļā un fritē no abām pusem, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

7

Novieto gatavos vitruļus uz papīra salvetes, lai notecinātu lieko eļļu. Pārkaisa ar pūdercukuru, pasniedz ar vaniļas saldējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!