Foto: Vida Press
Cepumi ar Ziemassvētku garšu. Tie nedaudz atgādina piparkūkas, tomēr nav tik pikanti. Vienkāršos un ātri pagatavojamos ingvera cepumus vari uzlabot ar marmelādes, krēma vai putukrējuma kārtiņu, bet arī bez tā visa tie garšo lieliski.
35Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gsviests530 gcukurs2 gab.olas180 gcukura sīrups650 gkviešu milti15 mlingvera pulveris12.5 mlcepamais pulveris12.5 mlsoda šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru un ietauko papīru ar nelielu daudzumu sviesta.

2

Sajauc cukuru, mīkstu sviestu un puto, līdz masa ir gaisīga. Pa vienai pievieno un iekuļ olas, tad pievieno un iemaisa sīrupu.

3

Atsevišķā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Iesijā tās sviesta masā un samaisa, līdz izveidojas mīkla.

4

Saveļ masu nelielās bumbiņās, izklaidus liek veidnē un ar dakšu saplacina bumbiņas.

5

Liek krāsnī uz 12-15 minūtēm, tad izņem un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!