Foto: Vida Press
Pasta ar sieru, pasta ar Boloņas mērci, pasta ar tunci... Šovakar - pasta ar turku zirņiem un brokoļiem! Recepte tiem, kuri meklē jaunas garšas un nolēmuši kaut uz brīdi atteikties no gaļas.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 ĒKolīveļļa4 rozmarīna zariņi2 ķiploka daiviņas4 anšovi, rupji sakapāti1 TKkumīna sēklas vai malts kumīns400 gkonservēti turku zirņi (bez šķidruma un nosusināti)200 gmakaroni, piemēram, Farfalle175 gbrokoļi30 grīvēts Parmezāna siers

Sagatavošana

1

Lielā pannā uzkarsē olīveļļu un liek tajā rozmarīna zariņus. Karsē 2-3 minūtes, līdz visas lapiņas kraukšķīgi apcepušās un "atdevušas" savu aromātu eļļai. Rozmarīnu neizmet - tas būs nepieciešams!

2

Karstajā pannā iespiež ķiploku, pievieno sakapātus anšovus, pieber kumīnu un turku zirņus. Uz vidējas uguns karsē 6-7 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz visi zirņi apcepušies.

3

Vārošā sālsūdenī ber makaronus, piemēram, glītās farfalle "bantītes", un vāra. Kad pasta vārījusies 8 minūtes, tajā pašā katliņā liek vārīties arī brokoļus. Vāra, līdz pasta ir "al dente", kopumā - ne ilgāk par 12 minūtēm.

4

Pastu un brokoļus nokāš, daļu sālsūdens pataupot mērcei.

5

Nosusinātos makaronus un brokoļus liek atpakaļ katlā, kurā tie vārījušies, pievieno 4 ēdamkarotes sālsūdens, ceptos turku zirņus, rīvētu Parmezāna sieru, garšvielas un kraukšķīgās rozmarīna lapiņas. Visu uzmanīgi samaisa un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!