Foto: Vida Press
Īpaši sulīgs un bagātīgs Ziemassvētku pudiņš ar šerija un brendija piedevu.
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gtumšās rozīnes200 ggaišās rozīnes200 gžāvētas aprikozes200 gžāvētas melnās plūmes1 gab.apelsīns1 gab.ābols1 TKkanēlis1 TKpiparkūku garšviela3 ĒKmedus6 ĒKšerijs5 ĒKbrendijs3 ĒKkausēts sviests3 gab.olas3 ĒKmandeļu skaidiņas100 gblanšētas mandeles125 grīvmaize

Sagatavošana

1

Aprikozes un plūmes sasmalcina. Norīvē apelsīna mizu, izspiež sulu. Ābolam izņem serdi, sarīvē.

2

Visas sastāvdaļas (līdz alkoholam) liek bļodā. Pārlej ar šeriju, brendiju, samaisa, uzliek bļodai vāku un atstāj uz nakti ievilkties.

3

Nākamajā dienā augļu maisījumam pievieno sviestu, olas, mandeļu skaidiņas, sasmalcinātas mandelēm, rīvmaizi un sajauc visu viendabīgā masā.

4

Iesmērē ar sviestu pudiņa formu un piepilda to ar sagatavoto pudiņa maisījumu. Pārklāj pudiņu ar attiecīga lieluma no cepamā papīra izgrieztu apli. Aptin bļodu ar dubultu kārtu ietaukotas folijas, centrā veidojot paaugstinājumu, lai pudiņš varētu uzbriest. Foliju gar formas malām nostiprina ar gumiju vai aukliņu.

5

Liela katla dibenā ievieto otrādi apgrieztu šķīvi, tam virsū liek savīstīto pudiņu. Verdošajam ūdenim jānosedz apakšējā pudiņa trauka trešdaļa. Nosedz ar vāku, un ļauj pudiņam 5-6 stundas tvaicēties. Ja nepieciešams, ik pa laikam papildina ūdens krājumus.

6

Ļauj,lai pudiņš katlā atdziest, tad nomaina papīra un folijas iesaiņojumu pret jaunu, un liek ledusskapī, lai tas gaida Ziemassvētku mielastu. Šo pudiņu var uzglabāt pat līdz 3 mēnešiem.

7

Pirms baudīšanas aptuveni 2 h stundas jau pēc aprakstītās shēmas pudiņu tvaicē, tad atdzesē 20-30 minūtes, liek šķīvjos un pasniedz ar brendija sviestu vai ruma mērci.

Var pārsteigt viesus, pasniedzot liesmojošu pudiņu – viegli pārslaka to ar brendiju un aizdedzina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!