Foto: Vida Press
Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.
35Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 burgermaizītes2 ĒKsarkanā karija pasta10 gsmalcināta kinza (var aizstāt ar maltu koriandru) rīvēta ingvera sakne 5 cm600 gmalta cūkgaļa SALĀTIEM:2 stabiņos sagriezti burkāni20 gkokosrieksta skaidiņas2 sarkanie sīpoli pēc garšassezama eļļa pēc garšaslaima sula PASNIEGŠANAI: salātlapas1 garenās šķēlēs sagriezts gurķis0.5 tasešķēlītēs sagriezti redīsi4 šķēleskubiņos sagriezta ananass kapāts čili kinza laima šķēlītes

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo gaļu - bļodā sajauc malto cūkgaļu, kam pievieno kinzu (vai koriandru), ingveru un kariju. Visu kārtīgi samīca, ar rokām veido četras burgera kotletes un ļauj nedaudz ledusskapī pastāvēt - minūtes 10.

2

Uzkarsē pannu un cep kotletes - 5-7 minūtes no katras puses, līdz gaļa ir izcepusies.

3

Gatavo burgeru salātus - bļodā sajauc visas sastāvdaļas un pievieno sezama eļļu un laima sulu pēc garšas.

4

Burgeru maizītes pārgriež gareniski uz pusēm un sausā pannā vai cepeškrāsnī apgrauzdē. Ķeras pie burgeru veidošanas. Liek šķīvī maizītes apakšējo daļu, ko pārklāj ar salātlapu. Pāri liek gurķu šķēles, redīsus, cūkgaļas kotletes, kapātu čili un ananasus. Visu nosedz ar burgermaizītes augšējo daļu.

Pasniedz ar burkānu - kokosriekstu salātiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!