Sastāvdaļas
Sagatavošana
Pirms gatavošanas krāsni sasilda līdz 150 grādiem. Gaļas gabalu attīra no cīpslām un tauku plēksnēm – ar nazi nogriež lieko no vērša vaidziņiem vai liellopa steika gabala.
Atsevišķā šķīvī sajauc miltus kopā ar garšvielām, ko vajadzēs izmantot gaļas "mētelītim".
Pannā sasilda tējkaroti olīveļļas, tā, lai tā būtu karsta un gatava cepšanai. Kad panna uzkarsusi, liek tajā miltos apviļātos gaļas gabalus un apbrūnina pāris minūtes no katras puses.
Apbrūnināto gaļu liek kastrolī, pievieno daiviņās sagrieztus sīpolus, lielos gabalos sagrieztus burkānus, kā arī smalkos kubiņos sagrieztu bekonu. To visu pārslaka ar nedaudz eļļas un cep aptuveni 5 – 8 minūtes, līdz dārzeņi sāk apbrūnēt.
Pēc tam visu pārlej ar nogatavinātu, spēcīgas buķetes sarkanvīnu un liellopa buljonu. Pievieno laura lapu un timiāna zariņus. Kastrolim uzliek vāku un ļauj cepties cepeškrāsnī 4 – 5 stundas, lai pārliecinātos, ka gaļa ir izcepusies patiešām maiga. Ieteicams ik pa laikam pārbaudīt kastroli. Ēdienu pasniedz tāpat, vai arī kopā ar kartupeļu biezeni, kas apkaisīts ar kresēm.