Foto: Vida Press
Nekas tā nepabaros ģimeni kā izcili pagatavota vērša gaļa, kas īpaši sutināta kastrolī. Lai gan šī ēdiena pagatavošana prasa daudz laika, tas ir tā vērts – īsts gaļēdājs novērtēs bagātīgo garšu buķeti!
300Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgvērša gaļa (vaigu daļa, parasti 3 gab) vai liels liellopa steika gabals1 ĒKkviešu milti sāls svaigi malti melnie pipari2 ĒKolīveļļa2 sarkanie sīpoli2 lieli burkāni100 gkūpināts bekons200 mlsarkanvīns600 mlliellopa buljons1 lauru lapa daži timiāna zariņi

Sagatavošana

1

Pirms gatavošanas krāsni sasilda līdz 150 grādiem. Gaļas gabalu attīra no cīpslām un tauku plēksnēm – ar nazi nogriež lieko no vērša vaidziņiem vai liellopa steika gabala.

2

Atsevišķā šķīvī sajauc miltus kopā ar garšvielām, ko vajadzēs izmantot gaļas "mētelītim".

3

Pannā sasilda tējkaroti olīveļļas, tā, lai tā būtu karsta un gatava cepšanai. Kad panna uzkarsusi, liek tajā miltos apviļātos gaļas gabalus un apbrūnina pāris minūtes no katras puses.

4

Apbrūnināto gaļu liek kastrolī, pievieno daiviņās sagrieztus sīpolus, lielos gabalos sagrieztus burkānus, kā arī smalkos kubiņos sagrieztu bekonu. To visu pārslaka ar nedaudz eļļas un cep aptuveni 5 – 8 minūtes, līdz dārzeņi sāk apbrūnēt.

5

Pēc tam visu pārlej ar nogatavinātu, spēcīgas buķetes sarkanvīnu un liellopa buljonu. Pievieno laura lapu un timiāna zariņus. Kastrolim uzliek vāku un ļauj cepties cepeškrāsnī 4 – 5 stundas, lai pārliecinātos, ka gaļa ir izcepusies patiešām maiga. Ieteicams ik pa laikam pārbaudīt kastroli. Ēdienu pasniedz tāpat, vai arī kopā ar kartupeļu biezeni, kas apkaisīts ar kresēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!