Foto: Shutterstock
Zivju sacepums jeb "fish pie", kā to dēvē angļi, ir neatņemama britu virtuves sastāvdaļa. Un tas nemaz neizbrīna, jo tā bagātīgās garšas rudens-ziemas sezonu padara mājīgāku un siltāku.
80Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 gbaltās zivs fileja200 gkūpināta laša fileja600 mlpiens1 gab.sīpols4 gab.krustnagliņas2 gab.lauru lapas4 gab.olas saujapētersīļi100 gsviests50 gkviešu milti pēc garšasmuskatrieksts1 kgkartupeļi50 gsiers

Sagatavošana

1

Sagatavo zivi. Sīpolu nomizo, sagriež četrās daivās, katrā daivā iesprauž krustnagliņu. Zivs filejas un sīpolus liek pannā, pievieno lauru lapas, pārlej ar 500 ml piena. Kad piens sāk vārīties, samazina karstumu un turpina sutināt filejas 5-7 minūtes. Zivis izņem no pannas un sadala gabalos, mērci nolej.

2

Cieti novāra olas, noloba un sagriež daivās.

3

Gatavo mērci. Pannā izkausē pusi sviesta, liek cepties miltus un maisot apbrūnina tos aptuveni 1 minūti. Nogriež uguni, pa daļām pannā lej no zivs nolieto mērci un, aktīvi maisot, sajauc ar miltiem, līdz iegūst viendabīgu mērci. Tad pievieno sāli, piparus, muskatriekstu, atkal uzgriež uguni, ļauj mērcei uzvārīties, un aptuveni 5 minūtes maisot vāra to, līdz mērce sabiezē.

4

Kartupeļus nomizo, sagriež daivās, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz tie ir gatavi, tad nokāš ūdeni, pievieno atlikušo pienu, sviestu, sāli, piparus un samīca viendabīgā masā.

5

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

6

Zivi un olas liek veidnē, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem, pārklāj ar kartupeļu biezputru un pārber ar rīvētu sieru. Sacepuma virspusē ar dakšu izveido dekoratīvu rakstu. Liek krasnī cepties uz 30 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!