Foto: Publicitātes foto
Maigs itāļu deserts, kas pagatavots no karsēta saldā krējuma. Lai tā garšu un struktūru padarītu nedaudz vieglāku, desertam pievieno pienu. Šī deserta pagatavošana neprasīs daudz laika, turklāt nebūs jāizmanto cepeškrāsns. Tikai jāņem vērā, ka desertam noteiktu laiku jāstāv ledusskapī, lai tas pilnībā atdzistu. Recepti sagatavoja Baiba Muzikante, Caramelle.lv.

Deserta garšu var bagātināt, iemaisot svaigas ogas, espresso kafiju, karameli vai augļu biezeni, iegūstot arvien jaunas un daudzveidīgas garšas.

135Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 mlSaldais krējums100 mlpiens30 gcukurs1 vaniļas pāksts10 gželatīns80 mlbalzama liķieris Šarlote

Sagatavošana

1

Vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēkliņas.

2

Katliņā, masu neuzvārot un apmaisot, uzkarsē saldo krējumu, pienu, cukuru un vaniļas sēkliņas.

3

Želatīnu aplej ar liķieri un ļauj tam 10 min uzbriest.

4

Karsto masu pārlej želatīnam un kārtīgi izmaisa, lai masa būtu viendabīga un želatīns izkusis.

5

Masu atdzesē un pilda servēšanas trauciņos. Ievieto ledusskapī uz 2h, līdz masa sastingusi.

6

Pasniedz ar svaigo ogu mērci, rotājot ar svaigām ogām vai augļiem pēc izvēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!