Foto: Shutterstock
Saldās bērnības klasika - kūciņas 'kartupelis'. Tās ēdot vienmēr nosmērējās rokas un mute, bet seju rotāja laimīgi apmierināts smaids. Pagatavo un noskaidro, vai tā vēl arvien garšo tikpat lieliski, kā tavās atmiņās.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
350 gvaniļas sausiņi2 ĒKkonjaks vai rums1 ĒKpūdercukurs200 gsviests4 ĒKiebiezināts piens

Sagatavošana

1

Krēma pagatavošana: Sviestu sakuļ līdz veidojas gaisīga balta masa.

2

Turpinot kult, pievieno iebiezināto pienu. Kuļ vēl ~ 15 minūtes.

3

Sausiņus* sarīvē, pievieno gatavo krēmu (2-3 EK atstāj dekorēšanai), pielej konjaku vai rumu, pievieno pūdercukuru, kakao un visu samaisa.

4

Gatavo masu sadala 10 daļās, veido "kartupelīšus". Katru apvārta kakao.

5

Dekorē ar atdzesēta krēma "rozītēm".

6

Gatavos "kartupelīšus" liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.

*sausiņus var aizstāt ar sadrupinātiem "Selgas" cepumiem

Iesūtīja: Elitiņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!