Foto: Shutterstock
Vienkārši biezpiena mīkstie cepumiņi, ne pārāk saldi un ne pārāk trekni. Neliels gardumiņš pie pēcpusdienas tējas. Var pasniegt arī ar medu vai ievārījumu.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gbiezpiens200 gsviests (auksts)450 gmilti50 gcukurs šķipsnasāls1 TKcepamais pulveris

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 170ºC. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Biezpienu samaļ blenderī, noliek malā. Sviestu sarīvē uz rupjas rīves un sajauc ar biezpienu. Bļodā sajauc miltus, sāli, cukuru un cepamo pulveri. Pa daļām iejauc biezpiena masā. Mīklai jābūt mīkstai un biezai, pašnesošai, ja nepieciešams, piejauc vēl nedaudz miltus.

3

Mīklu uz miltainas darba virsmas izrullē apmēram 2 cm biezā plāksnē. Apkaisa ar cukuru.

4

Plāksni var sagriezt kvadrātiņos vai izspiest apaļas formas cepumiņus. Tos kārto uz sagatavotās pannas, liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 25–30 minūtes, līdz cepumi piepūtušies un zeltaini.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!