45Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
400 gbiezpiens200 gsviests (auksts)450 gmilti50 gcukurs šķipsnasāls1 TKcepamais pulveris
Sagatavošana
1
Liek karsēties cepeškrāsni uz 170ºC. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.
2
Biezpienu samaļ blenderī, noliek malā. Sviestu sarīvē uz rupjas rīves un sajauc ar biezpienu. Bļodā sajauc miltus, sāli, cukuru un cepamo pulveri. Pa daļām iejauc biezpiena masā. Mīklai jābūt mīkstai un biezai, pašnesošai, ja nepieciešams, piejauc vēl nedaudz miltus.
3
Mīklu uz miltainas darba virsmas izrullē apmēram 2 cm biezā plāksnē. Apkaisa ar cukuru.
4
Plāksni var sagriezt kvadrātiņos vai izspiest apaļas formas cepumiņus. Tos kārto uz sagatavotās pannas, liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 25–30 minūtes, līdz cepumi piepūtušies un zeltaini.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit