Foto: Shutterstock
Mīklai tiek izmantots cepts, viegli apbrūnināts sviests. Cepumu garša kļūst īpaši bagāta un riekstaina. Tā kā sviests tiek kausēts, tradicionālā veidā cepti cepumiņi sanāktu plakani un mīkla plūstoša. Tomēr, izmantojot kēksiņu formiņas, mīklai nav iespējas plūst un tecēt, un izmainīt iecerēto cepumu formu. Ar šo mīklas daudzumu iznāks 12 cepumi.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gsviests1 ola150 gbrūnais cukurs50 gtumšais muskovado cukurs2 TKvaniļas ekstrakts300 gmilti0.5 TKcepamais pulveris šķipsnasmalka sāls200 gtumšā šokolāde

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 160ºC. Sagatavo 12 kēksiņu formas, saliekot papīra formiņas pannas iedobēs. Ar mīkstu sviestu vai smidzināmo eļļu ietauko papīra formiņas. Ja nevēlas cepumiem rievotu maliņu, bagātīgi ietauko metāla iedobes. Šokolādi sasmalcina gabaliņos.

2

Nelielā katliņā vai metāla bļodā liek sviestu un kausē. Kad sviests izkusis, to uz vidējas uguns turpina, nepārtraukti maisot, karsēt apmēram 2 - 4 minūtes, līdz tam sāk veidoties brūnas, apcepušās sviesta pārslas. Arī smarža liecina, ka sviests sāk cepties. Tā kļūst intensīva un riekstaina. Uzreiz noņem sviestu no uguns un ļauj tam nedaudz atdzist.

3

Bļodiņā viegli sajauc olu ar cukuru un vaniļas ekstraktu. Citā traukā samaisa miltus ar cepamo pulveri un šķipsnu smalkās sāls.

4

Kad sviests vairs nav verdošs, turpina jaukt mīklu. Tam lēnām pievieno sakulto olu, visu laiku maisot. Pieber miltus, izmaisa, pieber šokolādes gabaliņus un izmaisa. Mīklu līdzīgās daļās sadala starp 12 formiņām. Liek karstā krāsnī un cep apmēram 9 - 11 minūtes, līdz cepumu virspuse ir viegli sacietējusi. Cepumiem vidū jābūt mīkstiem, sviestainiem.

5

Ļauj cepumiem nedaudz atdzist pirms tos izņem no kēksiņu formiņām. Visgaršīgākie tie būs vēl nedaudz silti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!