Foto: Shutterstock
Burkānu un seleriju biezenis izcili papildinās sātīgus cūkgaļas, jēra gaļas vai zivju ēdienus.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gburkāni1 sīpols2 ķiploka daiviņas100 gselerijas sakne100 gkausētais siers1 TKVidusjūras garšvielu maisījums0.5 TKpaprikas pulveris1 lauru lapa1 ĒKsviests sāls, pipari

Sagatavošana

1

Burkānus noskalo un uzvāra ar visu mizu.

2

Sīpolus un selerijas sakni nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Ķiploku saspiež vai smalki sarīvē.

3

Dziļā pannā vai katliņā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolus, pievienojot Vidusjūras tipa garšvielu maisījumu (koriandrs, baziliks, oregano, timiāns, dārza pupumētra u.t.t.), lauru lapu un paprikas pulveri.

4

Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pannā pievieno selerijas un ķiploku, visu sautē uz lēnas uguns. Kad dārzeņi ir sautējušies aptuveni 15 minūtes, izslēdz liesmu, izņem lauru lapu un nedaudz atdzesē.

5

Vārītos burkānus nomizo un sablenderē kopā ar kausēto sieru, sviestu un sautētajām selerijām un sīpoliem. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

6

Biezeni pasniedz kā karsto piedevu pie gaļas vai zivju ēdieniem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!