Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Fileja ir vismīkstākais liellopa gaļas izcirtums. Viens no gardākajiem un arī ērtākajiem tās sagatavošanas veidiem ir filejas cepšana vienā gabalā cepeškrāsnī. Labi izceptai filejai jābūt joprojām viegli sārtai un sulīgai.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.4 kgliellopa fileja1 ĒKpiestā sagrūsti melnie pipari2 ĒKsausais sinepju pulveris1 TKsāls4 ĒKolīveļļa daži zariņi timiāna1 sīpols

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 190ºC. Fileju nosien ar kulinārijas diegu, lai cepoties, tā saglabātu formu.

2

Piestā sagrūž piparus, sajauc ar sinepju pulveri, sāli un pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļu. Gaļu no visām pusēm ierīvē ar piparu, sinpeju mērci. Aiz diega tinuma aizsprauž dažus timiāna zariņus.

3

Notīra un sagriež ripās sīpolu, ar tām izklāj cepešpannas apakšu. Uz sīpoliem gulda gaļu un aprasina ar atlikušo eļļu.

4

Liek karstā krāsnī vidējā plauktā un cep, laiku rēķinot pēc formulas - 15 minūtes katriem 500 gramiem. Šādi iegūs vidēji ceptu fileju. Vēl drošāk fileju cept, izmantojot gaļas termometru. To iespraužot visbiezākajā vietā, nepieciešamā temperatūra ir 58ºC. Ja vēlas fileju sarkanāku, mazāk ceptu, laiku samazina.

5

Pēc izņemšanas no krāsns, fileju liek uz silta šķīvja un apsedz ar foliju, atstājot to atpūsties 10 - 15 minūtes. Pasniedzot, griež biezās šķēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!