Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ar papriku un cukīni pildīti lielie gliemežvāku formas makaroni veģetārām pusdienām vai vakariņām. Cepeškrāsnī apceptos makaronus baudi kopā ar karstu balto mērci (tā paslēpusies zem gliemežvāciņiem) un aromātisko baziliku.
90Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
4 ĒKolīveļļa1 selerijas kāts1 dzeltenā paprika1 oranžā paprika1 cukīni ķirštomāti250 glielie gliemežvāku makaroni (conchiglioni) MĒRCEI:50 gsviests50 gmilti200 mlpiens200 mldārzeņu buljons100 gspināti2 ĒKbaziliks (sakapāts) PIEDERUMI: 32x20 cm liels cepamtrauks

Sagatavošana

1

Visus dārzeņus, izņemot ķirštomātus, sagriež smalkos kubiņos. Ķirštomātus sagriež ceturtdaļās.

2

Lielā pannā uzkarsē ēdamkaroti olīveļļas. Pannā saber seleriju, abu papriku gabaliņus un cukīni, un visu uz vidējas uguns apcep 10-12 minūtes. Pēc tam pievieno tomātus un dārzeņus pannā sutina vēl piecas minūtes.

3

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

4

Kamēr cepeškrāsns silst, verdošā sālsūdenī novāra makaronu gliemežvākus 6-7 minūtes, līdz tie ir gandrīz gatavi. Pēc tam makaronus nokāš un atdzesē zem auksta ūdens strūklas.

5

Gatavo mērci – nelielā katliņā izkausē sviestu. Pēc tam iemaisa tajā miltus, un maisot apcep 2-3 minūtes. Pakāpeniski mērcei pievieno pienu un karstu dārzeņu buljonu, lai veidotos vienmērīgas konsistences mērce.

6

Mērcei ļauj sākt burbuļot, tad iemaisa tajā sakapātus spinātus. Mērci gatavo 2-3 minūtes. Pēc tam, kamēr vēl karsta, ielej to cepamajā traukā.

7

Makaronus piepilda ar dārzeņiem, pēc tam izkārto cepamajā traukā. To apsedz ar foliju un liek cepeškrāsnī. Cep 30 minūtes.

8

Pēc tam noņem foliju un pildītos makaronus apcep vēl 10 minūtes.

9

Pasniedz, kamēr vēl karsti, apbārstot ar bazilika lapiņām un aplaistos ar pavisam nedaudz olīveļļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!