Šis viegli pagatavojamais veģetārais ēdiens ir gan garšīgs, gan veselīgs. Maltīte, ko iesaka talantīgais britu šefpavārs Džeimijs Olivers, lieliski iederēsies arī Ziemassvētku vai Jaunā gada galdā, un to novērtēs pat izsmalcinātākie gardēži. Apēstā porcija sniegs sāta sajūtu un vienlaikus neradīs smaguma sajūtu vēderā.
90Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 ķiploku daiviņas50 gnesālīts sviests50 gmilti500 mlpiens500 gsvaigi vai saldēti brokoļi75 gnobriedināts Čedaras siers1 kgsvaigi vai saldēti ziedkāposti2 šķēlesciabatas maize2 svaiga timiāna zariņi25 gmandeļu pārslas olīveļļa

Sagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Nomizo un sagriez ķiploku, liec to vidēja lieluma pannā uz vidējas liesmas kopā ar sviestu. Kad sviests izkusis, iemaisi miltus, tad pakāpeniski pievieno pienu un maisi līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno sagrieztus brokoļus un vāri aptuveni 20 minūtes. Pierīvē pusi Čedaras siera.

3

Ievieto ziedkāpostu atbilstoša lieluma cepamajā traukā, pārlej ar sagatavoto balto brokoļu mērci un pierīvē atlikušo Čedaras sieru.

4

Samal maizi virtuves kombainā, tad pieliec klāt timiāna lapas un mandeļu pārslas. Pievieno nedaudz olīveļļas, pieber šķipsniņu sāls un vienmērīgi pārbārsti pāri ziedkāpostiem.

5

Cep 1 stundu, pēc tam liec galdā un baudi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!