Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Dažkārt arī restorāna cienīgu ēdienu var pagatavot mājās, turklāt, tas neprasa nedz profesionālas iemaņas, nedz lielu pieredzi. Ja esi jūras velšu cienītājs, palutini savu un citu ēdāju vēderus ar izsmalcinātu un pavasarim pieskaņotu maltīti.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
ZIRŅU BIEZENIM:300 gsaldēti zaļie zirnīši1 šalotes sīpols, smalki sakapāts100 mldārzeņu buljons2 ĒKsasmalcinātas, svaigas piparmētru lapas30 gskābais krējums JŪRAS ĶEMMĪTĒM:6 šķēlesprošuto šķiņķis eļļa cepšanai12 jūras ķemmītes zirņu dīgsti1 ĒKextra virgin olīveļļa balzamiko glazūra pasniegšanai

Sagatavošana

1

Pannā liek zaļos zirnīšus un smalki sakapāto šalotes sīpolu, un pārlej ar karstu dārzeņu buljonu.

2

Ļauj dārzeņiem vārīties aptuveni 4-5 minūtes, līdz zirņi kļuvuši mīksti. Visu pannas saturu pārlej citā traukā, pievieno sviestu, piparmētru, cukuru, skābo krējumu un sablenderē masu biezeņa konsistencē.

3

Noglabā biezeni traukā, kuram var uzlikt vāciņu, vai arī pārsedz katliņu ar dvieli, lai tas saglabājas silts, kamēr tiek gatavotas jūras ķemmītes.

4

Iesmērē grilpannu ar olīveļļu un apcep uz tās prošuto.

5

Ar papīra dvieli nosusini jūras ķemmītes, lai tās ir pilnīgi sausas. Apber tās ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Cep jūras ķemmītes 30 sekundes vai minūti no katras puses, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.

Liec uz šķīvja zirņu biezeni, tam pa virsu izkārto grilēto prošuto un jūras ķemmītes. Izkaisi zirņu dīgstus, apslaki ar olīveļļu un balzamiko glazūru. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!