Foto: Shutterstock
Sulīgi vistas stilbiņi un rīsi ar garšaugiem - vai var būt kas labāks ātrām pusdienām vai vakariņām? Maltīte gatava pusstundā!
35Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas stilbiņi1 sarkanais sīpols2 ķiploka daiviņas4 oregano zariņi2 ĒKolīveļļa250 grīsi400 mldārzeņu vai vistas buljons125 mlapelsīnu sula lauru lapa, sāls, pipari2 ĒKsausais baltvīns1 ĒKcitronu sula pēc garšassvaigi pētersīļi

Sagatavošana

1

Sīpolu sagriež sīkos gabaliņos, ķiploku izspiež caur ķiplokspiedi. Noplūc oregano lapiņas un sasmalcina (protams, var izmantot arī kaltēto oregano).

2

Dziļā pannā sakarsē vienu ēdamkaroti eļļas, kurā apcep sīpolu un ķiploku. Pievieno oregano un visu pasautē. Iemaisa rīsus, pielej buljonu un apelsīnu sulu, maisot uzvāra. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, pieliek vienu lauru lapu, uzliek pannai vāku un uz lēnas uguns sautē 15-20 minūes.

3

Tikmēr cāļas stilbiņus nomazgā, nosusina, ierīvē ar sāli un pipariem. Pannā sakarsē eļļu un uz lielas uguns no visām pusēm apcep gaļu. Uzliek pannai vāku un uz lēnas uguns sutina minūtes 15. Gatavos stilbiņus izņem no pannas un liek siltumā. Pannā, kurā cepta vista, lej baltvīnu un citrona sulu, samaisa un uzvāra. Gatavo mērci samaisa ar rīsiem un pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem.

Gatavs - lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!