Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Karsta un smaržīga uzkoda no latviešu virtuvei tik tuvā kāļa. Šoreiz kālis pagatavots gluži kā frī kartupelīši, klāt pasniedzot pikantu sinepju mērcīti, kam pievienoti arī mārrutki.
50Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 kāļi4 ĒKolīveļļa0.5 TKjūras sāls MĒRCEI:2 ĒKliesa majonēze2 ĒKbezpiedevu jogurts2 TKpilngraudu sinepes1 TKmārrutki

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

2

Nomizotus kāļus pārgriež uz pusēm un ieliek bļodā ar vēsu ūdeni, lai tie nepaliktu brūni.

3

Ņem pa vienai kāļa pusītei un sagriež centimetru biezās šķēlēs. Pēc tam šķēles sagriež salmiņos. Sagrieztos kāļu salmiņus tur aukstā ūdenī.

4

Sagatavo cepamo pannu, kas izklāta ar cepampapīru. Nokāš kāļu salmiņus un nosusina.

5

Kāļus izkārto uz cepamās pannas un aplaista ar olīveļļu. Visu apbārsta ar jūras sāli.

6

Kāļus liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Pēc tam kāļu salmiņus apgriež otrādi un cep vēl 15 minūtes, līdz tie ir zeltaini.

7

Kamēr kāļi cepas, gatavo mērci – majonēzi sajauc ar jogurtu, sinepēm un pievieno mārrutkus. Visu kārtīgi samaisa. Mērci saliek mazās bļodiņās.

8

Kāļus pasniedz uz šķīvja kopā ar mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!