Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kārtīgām vakariņām vai svētku maltītei – krāsnī cepts lasis ar ātri iemarinētiem gurķīšiem un bietēm. Pasniedz siltu vai atdzesētu – nākamajā dienā.
180Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
dilles1 kglaša fileja pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari75 mlvermuts0.5 citrona sula100 gkaperi SALĀTIEM:1 garais gurķis1 TKsāls2 bietes75 gpūdercukurs100 mlsidra etiķis

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

2

Cepešplāti izklāj ar foliju. Uz tās gareniski izkārto kādu sauju diļļu zariņu. Tiem virsū liek laša fileju ar ādu uz leju. Lasim pārkaisa sāli un piparus vai kādu citu garšvielu pēc vēlēšanās. Pārlej ar vermutu un svaigi spiestu citronu sulu.

3

Lasi liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes, līdz tas gatavs. Izņem no krāsns un atdzesē.

4

Gatavo ātri marinētu gurķu salātus – gurķus sagriež smalkos kubiņos un saber bļodiņā. Pārkaisa ar sāli un ļauj ievilkties 15 minūtes. Pēc tam gurķus noskalo zem auksta ūdens strūklas un nokāš. Gurķu gabaliņus saber vienā bļodā. Citā – tikpat smalki sagrieztas bietes. Gan gurķus, gan bietes apbārsta ar pusi no nepieciešamā pūdercukura un pārlej ar sidra etiķi. Atstāj ievilkties uz divām stundām.

5

Lasi pasniedz siltu vai atdzesētu pavisam. Tam virsū visā garumā izkārto iemarinētos gurķīšus, bietes un pārkaisa ar kaperiem. Beigās uzbārsta arī sasmalcinātas dilles.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!