Foto: DELFI
Pie karstas tējas krūzes, aromātiskas kafijas vai putota kakao noteikti kārojas klāt arī kāds salds našķis. Pašu gatavoti cepumi noteikti būs labākā izvēle, tāpēc izmēģini šos grēcīgi kārdinošos cepumus, kas tev noteikti neliks vilties! Ja plūmes netīk tavām garšu kārpiņām, vari tās aizvietot ar kaltētām dzērvenēm, riekstiem vai rozīnēm.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsviests istabas temperatūrā2 olas200 gbrūnais cukurs200 gbaltais cukurs400 gkviešu milti1 TKcepamais pulveris1 TKsāls200 gtumšā šokolāde, sakapāta gabalos150 gžāvētas plūmes bez kauliņiem, sagrieztas mazos gabalos

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 175 grādus karstu.

2

Vispirms sakul sviestu ar cukuru. Ja sviests ir pārāk stingrs un tas viegli nekuļās, nedaudz pakausē to mikroviļņu krāsnī vai karstā ūdens peldē.
Pēc tam pa vienai pievieno olas un iemaisi sviesta un cukura masā ar miksera palīdzību.

3

Atsevišķā bļodā iesijā miltus ar sāli un cepamo pulveri. Pievieno šo masu saputotajam sviestam.

4

Ar rokām vai karoti maisi masu, līdz izveidojas viendabīga masa. Visvieglāk masu ir samīcīt ar rokām, tad arī milti vienmērīgāk iemaisīsies. Beigās pievieno sakapāto šokolādi un žāvētās plūmes. Samīci mīklu viendabīgā konsistencē.

5

Ar rokām ņem pa nelielai mīklas daļai, aptuveni ēdamkaroti, un izplacini to uz cepamā papīra izklātās plāts. Vari cepumus veidot gan lielākās, gan mazākās formās.

6

Cepumi neplūdīs, tāpēc nav nepieciešamība tos izkārtot ļoti izretināti.

7

Cep 175 grādu temperatūrā aptuveni 7-8 minūtes. Cepumiem nav jābūt zeltaini brūniem, bet gaišiem, jo pārcepti tie kļūs sausāki.

No šī daudzuma sanāks aptuveni 40 mazāka izmēra cepumi, vai divas plātis ar vidēja izmēra cepumiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!