Foto: Privātais arhīvs

Saldais našķis no bērnības – trauslas smilšu mīklas riekstiņi ar kondensēto pienu. "Šeit būs recepte saldajiem riekstiņiem, ko smuki pasniegt kā dāvanu mīļajiem!" konkursa pieteikumā raksta Kristīne, kura vēlas iegūt vērtīgo Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursa balvu.

"Nepieciešama smilšu mīkla (var pats gatavot un var pirkt), vārītais kondensētais piens un formiņas riekstu cepšanai, kā arī ieteiktu konditorejas maisu ar uzgali, lai vieglāk ieklāt krēmu trauslajās formās," norāda receptes autore.

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:3 glāzesmilti250 gsviests0.5 glāzecukurs2 olas0.5 TKsoda šķipsnasāls PILDĪJUMAM: vārīts kondensētais piens PIEDERUMI: cepumu 'riekstiņi' formiņas

Sagatavošana

1

Sviestu istabas temperatūrā sadrupina ar miltiem, līdz veidojas drupena mīkla.

2

Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus puto ar cukuru līdz stingrām putām, tad pievieno dzeltenumus un turpina putot. Beigās pievieno sodu un sāli, vēl mazliet saputo.

3

Drupaču mīklai pievieno saputotās olas un visu izmaisa, tad ar rokām izmīca. Ja mīkla līp pie rokām, tad pa ēdamkarotei pievieno miltus, lai nelīp. Mīkla sanāk krēmīgi mīksta, maiga, ne cieta.

4

Gatavo mīklu uz 30 minūtēm liek ledusskapī.

5

Izņem no ledusskapja un pilda plānā kārtā riekstu formās. Uzsilda krāsni līdz 200 grādiem uz 10 minūtēm. Atdzesē un izņem no formām.

6

Krēmu ievieto konditorejas maisiņā un pilda riekstiņā, otru pusīti uzliek virsū.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!