Foto: Privātais arhīvs

"Mana ģimenes "firmas" recepte ir "Sēnītes". Tā ir iegūta no mammas vecās pierakstu klades un bēniņos atrastās pannas. Tās tiek liktas galdā katros svētkos un nestas arī citiem kā cienasts," par savu ģimenes gardāko recepti stāsta Signe Griķe. Viņa to iesūtījusi Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursam. Piedāvājam to izmēģināt arī ikvienam Tasty.lv lasītājam!

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 olas1.5 glāzecukurs200 gmargarīns cepšanai200 gskābs krējums2 glāzesmilti0.33 TKsoda citronu sula vai etiķis (sodas dzēšanai)20 golīveļļa magoņu sēkliņas baltā šokolāde (izkausēta) tumšā šokolāde (izkausēta) PIEDERUMI: panna cepumu sēnītēm

Sagatavošana

1

Liek kausēties margarīnu, pa to laiku sakuļ olas kopā ar cukuru.

2

Kad margarīns izkausēts un ir jau atdzisis, lej klāt saputotās olas, un visu kārtīgi samaisa.

3

Pievieno miltus un samaisa, līdz masa ir viendabīga. Pēc tam pievieno skābo krējumu, apmaisa, tad pievieno citrona sulā vai etiķī dzēstu sodu. Visu samaisa, un mīkla gatava.

4

Uzkarsē pannu, un pirms katras cepšanas ieziež formiņas ar eļļu. Cep no abām pusēm apmēram vienu minūti (cepšanas laiks jāvērtē pēc sajūtas, atkarībā no tā, cik liela temperatūra plītiņai uzgriezta).

5

Kad sēnītes gatavas, cepurīti iemērc melnajā šokolādē, kātiņu baltajā, un pēc tam magonēs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!