Citronu kapkeiki ir ideālā saldā uzkoda mājas ballītēm – tie būs lieliski ne tikai dzimšanas dienas svinībās, bet arī reizēs, kad jādodas ciemos, bet groziņā līdzi gribās paņemt ko vairāk, kā tikai čipšus un cepumus. Garantēju – no galda tie pazudīs pavisam ātri un ēdāji prasīs vēl!
45Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
200 gbrūnais cukurs200 gsviests (istabas temperatūrā) rīvēta miziņa no 1 citrona sula no 1 citrona4 olas200 gmilti GLAZŪRAI:200 gsvaigais krēmsiers bez piedevām100 gbaltā šokolāde

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem un sagatavo mafinu formu, kurā ieliktas papīra formiņas.

2

Vispirms bļodā liek sviestu, kas noturēts istabas temperatūrā un ir ļoti mīksts. Sviestam pievieno brūno cukuru un sajauc vienmērīgā, krēmīgā masā. Tad paņem un pievieno smalki sarīvētu viena citrona miziņu un samaisa.

3

Tālāk pa vienai pievieno olas, tad miltus. Kad masa atkal samaisīta, mīklai piespiež klāt norīvētā citrona sulu. Svaigā citrona sula mīklai piešķirs īpašu svaigumu, un tā skābums kontrastēs ar saldo brūno cukuru.

4

Kad mīkla gatava, to ievieto papīra formiņās. Šai mīklai ir tendence pacelties, tāpēc vidēji lielās mafina papīra formiņās pilda aptuveni pusotru ēdamkaroti mīklas. Kapkeikus cep 12 – 15 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Kad gatavi, izņem no krāsns un ļauj atdzist.

5

Kamēr citronu kapkeiki atdziest, gatavo glazūru. Bļodā ievieto visu vienas svaigā siera paciņas saturu un viegli apmaisa. Balto šokolādi kausē trauciņā, verdoša ūdens peldē, līdz tā ir izkususi viendabīgā, karstā masā. Izkausētajai šokolādei nedaudz ļauj atdzist un kad tā ir silta, piejauc klāt svaigajam sieram. To visu samaisa viendabīgā masā.

6

Kad glazūra uzjaukta, to var glazēt uz citronu kapkeikiem ar speciāliem rīkiem, vai arī vienkārši ievietot nelielā caurspīdīgā maisiņā un nogriezt stūrīti. Kapkeikiem "uzliek" šokolādes cepurītes un ļauj atdzist pirms pasniegšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!