Gatavojoties 2.Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam, restorāna Burga šefpavārs Mārtiņš Brūveris sarūpējis atsvaidzinoši vieglu, bet sātīgu salātu recepti - dārza salātus ābolu un meža aveņu medus vinegreta mērcē ar cāļa un liellopa filejas strēmelītēm medus un gaišā alus marinādē. Izbaudi!

17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 tomāti4 gurķi4 avokado dārza salātu lapas350 gliellopa fileja350 gcāļa fileja50 mlābolu etiķis100 gmeža aveņu medus3 ķiploka daiviņas pēc garšassāls, pipari350 mlolīveļļa100 gmeža aveņu medus300 mlLielvārdes Gaišais alus40 mlīru viskijs pēc garšassāls, pipari dīgsti Balzamiko etiķis

Sagatavošana

1

Četros šķīvjos kārto sagrieztus tomātus, gurķus un avokado, sajaucot ar dārza salātu lapām.

2

Dārzeņiem pārlej ābolu-meža aveņu vinegreta mērci, ko gatavo, sajaucot 50 ml ābolu etiķi, 100 g meža aveņu medu, 3 daiviņas smalki sakapātus ķiplokus, sāli, piparus pēc gaumes. Sajauktos produktus intensīvi maisa un lēnām pievieno 350 ml olīveļļu, maisa, līdz mērce iegūst viendabīgu masu.

3

Strēmelītēs sagriež 350 g cāļa un 350 g liellopa fileju un ieliek uz 1 stundu marinādē, ko gatavo, sajaucot 100 g meža aveņu medu, 300 ml "Lielvārdes Gaišais" alu, 40 ml īru viskiju, sāli, piparus - pēc gaumes. Pēc marinēšanās fileju strēmelītes apgrilē, ik pa laikam uzpilinot marinādi.

4

Ēdienu pasniedz un dekorē ar diedzētu graudaugu asniņiem, lapiņām un balzamiko etiķi.

Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!