Foto: J.Roze
Dārzeņu biezzupa, kuru var pagatavot no tā, kas mājās. Svētku sajūtu šai sātīgajai zupiņai piešķir aizdars - biešu un kaperu jogurts.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

burkāns, kāposts, kartupeļi, kālis pēc garšasbuljona kubiņi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti pēc garšasmuskatrieksts, rīvēts1 ĒKvārītas bietes, rīvētas200 mlbezpiedevu jogurts15 gab.kaperi

Sagatavošana

1

Ņem jebkādus mājās esošus dārzeņus (parasti burkāns, kāposts, kartupelis, selerijas sakne), bet iespējas variēt ir bezgalīgas, izmantojot puķkāpostus, brokoļus, kāļus, ķirbi utt.

2

Vāra visu mazā ūdens daudzumā, klāt pievieno buljona kubiciņu.

3

Kad dārzeņi mīksti, pievieno sāli, piparus, saldo krējumu, muskatriekstu un sablendē viendabīgā masā.

4

Bezpiedevu jogurtam pievieno 12-15 mazos kaperus un sablendē. Pusi jogurta nolej, atlikušajam pievieno karoti rīvetu, vārītu bietīšu un sabledē.

5

Zupu lej šķīvjos. Pievieno karoti katra veida jogurta un ar dakšiņu izveido rakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!