Foto: Shutterstock
Dzērveņu ķīseli var pasniegt ar pienu, putukrējumu vai krēmu.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
150 gdzērvenes0.5 lūdens100 gcukurs50 gkartupeļu milti

Sagatavošana

1

Dzērvenēm izpiež sulu.

2

Dzērveņu miziņas pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 5 minūtes, pēc tam nolej sietā.

3

Novārījumam pievieno cukuru, aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti un uzvāra, beigās pievieno dzērveņu sulu, samaisa, ķīseli salej dziļajos šķīvjos, pārkaisa ar cukuru, lai neveidojas plēvīte un atdzesē.

4

Pasniedz ar pienu. Ja sanāca pārāk šķidrs, var pasniegt ar putukrējumu vai ar kādu krēmu.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!