Foto: Shutterstock
Dzērveņu želeja vislabāk garšos ar putukrējumu vai saldo mērci.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
20 gželatīns4.5 glāzesūdens2 glāzesdzērvenes1 glāzecukurs

Sagatavošana

1

Glāzē ieberu paciņu želatīna (20 gramus), pārleju ar kādu ½ glāzi ūdens, izmaisu un atstāju briest.

2

Tad paņemu 2 glāzes dzērveņu, ja tās ir lielās dzērvenes, tad vienkārši katliņā ar stampiņu saspiežu, ja tās ir mazās vietējās dzērvenes, tad saspaidu un ietinot marlē izspiežu sulu. Tad izspaidītās dzērvenes pārleju ar 4 glāzēm ūdens, uzvāru un kādas piecas minūtes vāru. Tad sietiņā notecinu, vēl paspaidot ar stampiņu lai labāk notek.

3

Iztecināto novārījumu sildu atkal, pielejot klāt iepriekš izspiesto sulu (ja bija) un kādu glāzi cukura (to var bērt pamazām, izmaisot un mēģinot garšu). Klāt vēl pielieku uzbriedināto želatīnu.

4

Uzvāru un viss, leju trauciņos un kad atdziest tad ledusskapī. Pēc kādām 12 stundām ir gatavs.

* ar eksotiskajiem augļiem, tādiem kā kivi un ananass, vajag uzmanīties, jo tiešā veidā no tiem želeju nevar izgatavot. Tajos ir kaut kāds ferments, kas nokauj želatīnu. Lai tādu augļu masa saželētu, tajos no sākuma sildot uz brīdi jāiemet dažas sagrieztas čili piparu pākstis kas to fermentus likvidēs. Tikai tad var likt klāt želatīnu.

Iesūtīja: cepumiņš

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!