Foto: Shutterstock
Šādi var sagatavot jebkurus zaļumus: dilles, pētersīļus, baziliku, salviju, rozmarīnu, timiānu, raudeni u.c. Iesaldējot zaļumus eļļā vai kausētā sviestā, tiek "nošauti divi zaķi": ziemai saudzīgā un veselīgā veidā tiek saglabāti aromātiski garšaugi; katrs aromatizētais eļļas kubiņš ir uzreiz gatavs lietošanai uz pannas vai pievienošanai sautējumiem, vai citiem ēdieniem.
2Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

garšaugi eļļa

Sagatavošana

1

Ļoti daudzus ēdienus mēs sākam gatavot, uzlejot uz pannas eļļu, to karsējot un pēc tam apcepot sīpolus vai citas ēdiena sastāvdaļas. Šajā gadījumā eļļa jau būs aromatizēta ar burvīgiem vasaras zaļumiem.

2

Nomazgā garšaugus, nosusina papīra dvielī. Pēc tam zaļumus smalki sagriež, kārto ledus formiņās, piepildot apmēram ⅔ no tilpuma. Pēc tam aplej ar eļļu, kas piemērota cepšanai. Uzklāj pārtikas plēvīti un liek saldētavā uz vienu nakti. Nākamajā dienā kubiņus izņem no ledus formiņas, liek saldētavai piemērotā konteinerā vai plastikas maisiņā un liek atpakaļ saldētavā. Ledus formiņa ir atbrīvota nākamajai porcijai.

Ieteikums eļļā saldēt cietākas struktūras zaļumus (salvija, rozmarīns), kas piemēroti cepšanai un termiskai apstrādei, bet maigākos augus (baziliks, dilles) var saldēt kausētā sviestā, izmantojot sviesta kubiņus pievienošanai ēdienam gatavošanas beigās. Saldējot zaļumus, var veidot arī augu mikšļus. Neaizmirsti maisiņiem pievienot zīmīti ar garšauga nosaukumu, lai ziemā varētu atrast tieši to garšaugu, kuru vēlas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!