Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Maigā un treknā Holandes mērce, kas gatavota no olu dzeltenumiem un sviesta, ir viena no pamata sastāvdaļām olām Benedikta gaumē. Viena no piecām klasiskajām mērcēm, kas pēc franču kulināru domām, ir jāprot pagatavot ikvienam.

20Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ĒKbaltvīna etiķis estragons baltie pipari2 olu dzeltenumi125 gsviests (ist. temp.) sāls malti baltie pipari

Sagatavošana

1

Baltvīna etiķi ielej mērces katliņā (nedrīkst būt alumīnija) un pievieno estragona zariņus un balto piparu graudiņus. Etiķim ļauj sākt burbuļot, pēc tam strauji vāra, līdz šķidrums sarucis uz pusi. Kad tas izdarīts, katliņu noņem no plīts.

2

3

Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu dzeltenumus. Bļodiņu uzliek uz katliņa ar verdošu ūdeni un nokāš tajā uzvārīto etiķi. Sastāvdaļas samaisa.

4

5

Pēc tam karstajos olu dzeltenumos pakāpeniski iemaisa sviestu, pa vienam gabaliņam vien. Mērci maisa, līdz sviests pilnībā izkusis un tā ir kļuvusi bieza. Karstā ūdens peldē pārliecinies, lai bļodiņa, kurā tiek gatavota mērce, nekļūtu pārāk karsta, citādi olas mērcē izvārīsies.

6

Kad viss sviests mērcei pievienots, to noņem no karstā ūdens katliņa, pievieno sāli un piparus pēc garšas un pasniedz.

7

Garšos lieliski ar plaucētu olu, tvaicētiem sparģeļiem un apceptu lasi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!