Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda un smalka uzkoda īpašām vakariņām un nelielām viesībām.
50Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
60 gsviests (papildu sviests formiņu iesmērēšanai)2 ĒKrīvmaize60 gmilti300 mlpiens1 TKsinepju pulveris pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari125 gČedaras siers (rīvēts)2 ĒKParmezāna siers (rīvēts)4 lielas olas

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo četras suflē formiņas, tās bagātīgi iesmērējot ar sviestu. Pēc tam tās izkaisa ar baltmaizes rīvmaizi, veidojot uz formu sienām drupaču oderīti. Lieko rīvmaizi izpurina laukā. Nelielā katliņā sasilda pienu.

2

Mērces katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus, izmaisa, veidojot gludu mērci. Pamazām pievieno siltu pienu, turpinot nepārtraukti maisīt. Katru reizi ļauj pienam uzvārīties. Kad pēdējā piena porcija pievienota, to uzvāra un uz nelielas uguns karsē apmēram 2 minūtes. Iemaisa sinepju pulveri, sāli un melnos piparus. Noņem no uguns un ļauj 10 minūtes atpūsties.

3

Sarīvē sieru un pievieno to piena mērcei, labi izmaisa, līdz veidojas gluda mīkla. Ja siers neizkūst, nav jāuztraucas, tas izkusīs cepšanās procesā.

4

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Pa vienam vienā reizē mīklā iekuļ olas dzeltenumu. Maisa, līdz mīkla kļūst spīdīga.

5

Olu baltumus sakuļ stīvās putās. Mīklā iemaisa nelielu daudzumu sakulto olbaltumu. Pēc tam pievieno atlikušos, tos uzmanīgi izcilājot. Suflē mīklu pilda sagatavotajās formiņās, kuras novieto uz cepamās plāts. Ar nazi novelk gar formiņas sāniem, atbrīvojot mīklu no formas sienām.

6

Plāti liek karstā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes, līdz suflē pacēlies un kļuvis viegli zeltains. Krāsns durtiņas šajā laikā nedrīkst virināt! Pasniedz nekavējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!