Foto: Shutterstock
Ļoti garda, gaisīga un īpaša uzkoda. To izcept nav grūti, visgrūtākais to pasniegt, pirms suflē ir ieslīdējis atpakaļ savā formiņā. Siera suflē ir jāpasniedz karsts, uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns.
50Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
sviests formiņu iesmērēšanai (istabas temperatūrā)40 gsviests3 ĒKmilti (bez kaudzes)150 mlpiens (istabas temperatūrā)60 gEmentāles siers (vai cits kūstošs, trekns siers) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari2 olas

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu siera suflē, būs vajadzīgs mīksts sviests un piens istabas temperatūrā. Ja piens ir auksts, to viegli sasilda. Sieru sarīvē skaidās uz rupjās rīves.

2

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo 2 individuālās keramiskās cepamās formiņas (katra apmēram 150 ml), tās izsmērējot ar mīkstu sviestu. Beigās sviestu līdzina ar otas vilcieniem gar formiņas sienām vertikāli uz augšu. Tas palīdzēs siera suflē cepoties vienmērīgi pacelties augšup.

3

Mērces katliņā gatavo Bešamela mērci. Izkausē sviestu, tam pievieno miltus, tos, maisot ar koka karoti, karsē apmēram 1 minūti, līdz veidojas gluda miltu, sviesta masa. Katliņu noņem no uguns un pievieno miltiem pienu. Labi izmaisa, pēc tam liek katliņu atpakaļ uz uguns un turpina maisīt, līdz veidojas gluda mērce. Katliņu atkal noņem no uguns.

4

Pievieno mērcei rīvēto sieru, maisa, līdz siers izkusis un mērce atkal ir gluda. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Ļauj mērcei atdzist.

5

Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Baltumus sakuļ stīvās putās. Kad mērce ir atdzisusi līdz istabas temperatūrai, tai var pievienot olu dzeltenumus. Tos pievieno pa vienam, katru reizi izmaisot, līdz mērce ir līdzena un gluda. Tad mērcei pievieno vienu karoti baltumu un izmaisa.

6

Mērci lej sakultajos baltumos un izcilā, līdz veidojas gluda, gaisīga mīkla. Mīklu pilda sagatavotajās formiņās, liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 35 minūtes, līdz siera suflē labi uzpūties un izcēlies. Krāsns durtiņas nedrīkst virināt.

Suflē pasniedz karstu ar zaļajiem salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!