Foto: Shutterstock
Dzērvenes kā pamatēdiena piedevu var sagatavot ne tikai mērcē vai ievārījumā, tās var arī izcept un pasniegt kopā ar gaļu vai iejaukt vārītos rīsos, izmantot sacepumiem.
30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 mldzērvenes2 TKolīveļļa2 TKkapāts timiāns1 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni 200°C, sagatavo cepamo panniņu, to ietaukojot.

2

Bļodā sajauc dzērvenes ar eļļu, timiāna lapiņām un cukuru.

3

Izber dzērvenes vienmērīgā slānī panniņā un liek karstā cepeškrāsnī karamelizēties 15-20 minūtes.

4

Pasniedz siltas vai aukstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!