Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Viegli pagatavojamas un ļoti gardas vistas krūtiņas, kuras cept ne tikai cepeškrāsnī, bet arī uz grila.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
300 gkartupeļi4 svaiga rozmarīna kātiņi2 ĒKolīveļļa2 vistas krūtiņas sāls svaigi malti melnie pipari8 gab.ķirštomāti ķekaros1 gab.citrons1 ĒKBalzamiko etiķis

Sagatavošana

1

Ja vistu gatavos cepeškrāsnī, to uzsilda līdz 220 grādiem. Krāsnī liek arī nelielu cepešpannu, lai tā uzsiltu.

2

Kartupeļus sagriež nelielās daiviņās, pārkaisa rozmarīna lapas un aprasina ar ēdamkaroti olīveļļas. Kartupeļus cep cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes, gatavošanas vidū tos apgrozot.

3

Ja kartupeļus cep uz grila, tos var ietīt folija kabatiņā, un likt uz restēm, tomēr jāievēro, ka tad cepšanas laiks būs nedaudz mazāks. Bet, ja kartupeļus nepavisam negribas, to vietā iesakām pagatavot rīsus, kuskusu vai sautētus, grilētus dārzeņus.

4

Vistas krūtiņas pa vidu pārgriež gandrīz uz pusēm, pavēršot abas puses atvērtas, lai krūtiņas izskatītos pēc taureņa spārniem. Vistu apsmērē ar olīveļļu un apkaisa ar sāli, pipariem un rozmarīnu.

5

Ja vistu cep uz grila, tad liek tieši uz restēm un cep aptuveni trīs minūtes no katras puses, līdz vista kļuvusi zeltaini brūna. Bet cepšanai var izmantot arī grilpannu.

6

Kamēr vista cepas, to apslaksta ar balzamiko etiķi.

7

Reizē ar vistu liek cepties arī tomātus un citronu, kas sagriezts uz pusēm.

Kad vista gatava, pasniedz kopā ar izceptajiem kartupeļiem, grilētajiem tomātiem un citronu pusītēm. Dekorē ar garšaugu lapām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!