Vienkārša un ļoti garšīga biezzupas recepte. Ļauj vaļu fantāzijai, piešķirot zupai dažādas garšas ar piedevu palīdzību - pasniedzot pārkaisi ar rīvētu sieru, garšaugiem un bekonu.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 sagriezti vidēja lieluma puravi800 gnomizoti un kubiņos sagriezti kartupeļi3 ĒKsviests6 ķiploka daiviņas1 lvistas vai dārzeņu buljons100 gskābs krējums2 TKSanta Maria Provansas garšaugi

Sagatavošana

1

Izkausē lielā pannā sviestu, pēc tam maisot apcep puravus, līdz tie ir zeltaini (apmēram 5 minūtes).

2

Pievieno ķiplokus un karsē apmēram 1–2 minūtes.

3

Pievieno kartupeļus, buljonu un Provansas garšaugu maisījumu, labi samaisa, pēc tam uzliek vāku un samazina temperatūru.

4

Sautē 40 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.

5

Ļauj zupai pāris minūtes atdzist, tad pievieno skābo krējumu un sablendē viendabīgā masā.

6

Pievieno sāli un piparus.

7

Pasniedz ar apceptu, kraukšķīgu bekonu, rīvētu sieru, skābo krējumu un svaigiem, kapātiem garšaugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!