Foto: Shutterstock
Garda un krēmīga griķu biezputra ar maigajiem vistas filejas gabaliņiem un dārzeņiem. Aromātisks un vienkāršs vakariņu ēdiens, kas turklāt būs gatavs vienā mirklī.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 mlgriķi500 mlūdens1 sīpols2 ĒKolīveļļa600 gvistas fileja1 selerijas kāts1 burkāns zariņš timiāna100 mlsaldais krējums4 ĒKzaļie zirnīši šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Kā parasti novāra griķus: katliņā ieber griķus, pāri lej aukstu ūdeni, pievieno nedaudz sāli un strauji uzvāra.

2

Kad ūdens vārās, noregulē mazu liesmiņu un vāra griķus apmēram 10 minūtes. Pēc tam katliņu ietin segās un ļauj griķiem uzbriest.

3

Smalki sagriež sīpolu, kubiņos sagriež selerijas kātu un burkānu. Sagriež gabaliņos vistas fileju.

4

Sakarsē pannu ar vienu ēdamkaroti eļļas un apcep vistas filejas gabaliņus. Kad gaļa ir zeltaini brūna, to noņem no pannas un noliek malā.

5

Uz pannas lej otru ēdamkaroti ar eļļu un apcep sīpolu, līdz tas ir kļuvis caurspīdīgs.

6

Pievieno seleriju un burkānus, turpina cept apmēram 5 minūtes. Pievieno gaļu, timiāna lapiņas, uzlej saldo krējumu, sāli un melnos piparus pēc garšas, uzvāra un visu karsē vēl 5 minūtes, līdz selerijas un burkāni ir mīksti.

7

Pēdējos pievieno zaļos zirnīšus, ļauj vēlreiz mērcei uzvārīties un noņem to no uguns.

8

Iztin no segām griķus, tos samaisa ar gaļas mērci. Pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!