Foto: Shutterstock

Grilētie dārzeņu iesmiņi būs perfekta piedeva grilētai gaļai. Pasniedz ar austrumniecisko karija mērci ar rozīnēm. Dārzeņi pirms grilēšanas vismaz stundu jāmarinē vīna marinādē.

90Minūtes
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 nelieli cukini3 paprikas (dažādās krāsās)2 tomāti6 šampinjoni3 ĒKsausais baltvīns2 ĒKcitronu sula1 ĒKmedus pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari2 ĒKolīveļļa MĒRCEI:10 gingvers2 ķiploku daiviņas50 gsviests1 ĒKmilti1 ĒKkarijs1 ĒKtomātu pasta200 mlgaļas buljons (vai dārzeņu)2 ĒKrozīnes2 ĒKkapāti pētersīļi

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo karija mērci. Ingveru notīra un smalki sarīvē. Smalki sagriež ķiploku. Pannā sakarsē sviestu un apcep ķiploku un ingveru, apmēram 1 minūti. Pievieno miltus, kariju, izmaisa un maisot karsē apmēram 2 minūtes, līdz milti gaiši brūni. Pievieno tomātu pastu, karstu buljonu. Līdzko mērce uzvārās, iemaisa kapātus pētersīļus, rozīnes. Mērci vāra uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes.

2

Bļodā ielej baltvīnu, iemaisa citronu sulu, medu, sāli un piparus. Cukini un tomātus sagriež ripās, apmēram 1 cm biezās, paprikas piemērota lieluma gabalos. Dārzeņus liek vīna marinādē un ļauj tiem marinēties apmēram 1 stundu.

3

Tikmēr notīra šampinjonus. Kad dārzeņi iemarinējušies, tos pamīšus ar šampinjoniem kārto uz iesmiņiem. Iesmiņus apviļā šķīvī ar olīveļļu, liek virs karsta grila un cep gatavus, apmēram 15 minūtes. Pasniedz ar karija mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!